Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

Ersättning

Vid insamling av funnen död eller bifångad tumlare som godkänts av Naturhistoriska riksmuseet utgår en ersättning.

Ersättning betalas endast ut om insamlingen har godkänts av museet. Ersättning utgår inte för enbart rapportering av död tumlare.

Ersättning vid insamling

Vid insamling av funnen död eller bifångad tumlare, som godkänts av Naturhistoriska riksmuseet, utgår en ersättning för paketering och transport av tumlare till frysrum.

Ersättning

A-skatt: 1000 kr (före skatt)
F-skatt: 1000 kr (exkl moms)
Ersättningen är skattepliktig och inkomstuppgift kommer att lämnas till Skatteverket.

För att vi ska kunna betala ut ersättningen behöver du fylla i blanketten Utbetalning av ersättning för insamling av tumlarePDF och skicka den till oss.

Vill du hellre skicka en faktura hittar du information i dokumentet Fakturaunderlag till Naturhistoriska riksmuseetPDF.

För utbetalning till annan bank än Danske bank behöver du fylla i Anmälan/Ändring av löntagaruppgifterPDF

Behandling av personuppgifter

I samband med att funna döda eller bifångade tumlare skickas in till museet sparar Naturhistoriska riksmuseet personuppgifter som namn, telefonnummer och e-post. Syftet är att kunna kommunicera med insändaren kring respektive djur, samt för att kunna följa upp eventuella framtida frågor kring material som skickats till museet.

För att kunna betala ut ersättningen för inskickade djur samlar vi även in personnummer och bankuppgifter som sparas.

Vi behandlar även personuppgifter för att fullfölja vårt myndighetsuppdrag, samt för att leva upp till kraven på myndigheters hantering och arkivering av allmänna handlingar. Den lagliga grunden för behandlingen av dessa personuppgifter är att fullgöra uppgifter av allmänt intresse.

Dina personuppgifter lagras så länge det krävs enligt museets uppdrag, lagstiftningen om allmänna handlingar och myndigheters arkiv. Du kan läsa mer om hur Naturhistoriska riksmuseet hanterar personuppgifter på sidan Integritetspolicy.länk till annan webbplats

Insända tumlare obduceras tillsammans med personal vid Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA). Personuppgifter som namn, telefon och e-postadress delas därför med SVA. Läs mer om hur SVA hanterar personuppgifter på deras sida - Så hanterar vi personuppgifterlänk till annan webbplats.