Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

Tillgänglighet på nrm.se

Vår ambition är att alla ska kunna ta del av informationen på nrm.se oberoende av funktionsnedsättningar eller tekniska förutsättningar.

Webbplatsen nrm.se är dock ålderstigen och vi planerar att byta ut hela webbplatsen inom kort mot en med modernare bakomliggande teknik och automatiserade uppföljningar för att följa alla riktlinjer som gäller offentlig förvaltning.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service

Januari 2019 kom lagen om tillgänglighet till digital offentlig servicelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Med digital offentlig service menas information och tjänster som tillhandahålls på webbplatser och i mobila applikationer av en offentlig aktör. Sådan digital service ska uppfylla kraven att vara

  • möjlig att uppfatta
  • hanterbar
  • begriplig

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service ger dig som användare möjlighet att påtala brister i tillgängligheten som du upptäcker på nrm.se. Det gör du enklast via ett formulär som du hittar via denna länklänk till annan webbplats eller under rubriken ”Om museet”.

Tillgänglighetsredogörelse

Vi redogör och förklarar också vilket innehåll på webbplatsen som inte är tillgängligt. Det gör vi i en så kallad tillgänglighetsredogörelse som du också hittar under rubriken ”Om museet”.

Lyssna på webbplatsen

Du kan välja att lyssna på informationen på webbplatsen i stället för att läsa texten. Talande webb är ett hjälpmedel som läser upp webbplatsens innehåll på din dator, surfplatta eller mobiltelefon. Du når hjälpmedlet via symbolen med en högtalare bredvid varje sidas rubrik.

Teckenspråk

Vissa delar av webbplatsen med grundläggande information har översatts till teckenspråk. Du kan se filmerna direkt via länken Teckenspråk eller under rubriken ”Om museet”.

Lättläst

Vissa delar av webbplatsen med grundläggande information har översatts till lättläst svenska. Det är en text med samma innehåll som de andra sidorna, men andra ord används för att texten ska vara enklare att förstå. Du hittar sidan via länken Lättläst eller under rubriken ”Om museet”.