Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

Prenumerera

Prenumerera på våra nyhetsbrev och bli först med det senaste på museet!  Du kan även prenumerera på pollennotiser och remissvar via RSS.

Nyhetsbrev

VIP-erbjudanden, nyheter, forskningsresultat, Cosmonova-tips och aktiviteter för barn och mycket annat direkt till din e-post.

Nyhetsbrev

Lärarbrev

Bli först med att få del av vårt pedagogiska utbud! Erbjudanden om våra fortbildningar, nya Cosmonovafilmer och andra specialarrangemang för skolor till din e-post.

Lärarbrev

RSS ikon

Nyheter, pressmeddelanden med mera via RSS

Vi har RSS-flöden för lokala pollenprognoser, forskningsnyheter, lediga tjänster och pressmeddelanden.

Pressmeddelanden

Aktuella pressmeddelandenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Forskningsnyheter

Nyheter från forskningsavdelningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dagens pollenprognos

Samtliga orters prognoser går att prenumerera på via RSS du når dem på RSS-sidan hos pollenrapporten.selänk till annan webbplats, museets sajt för pollenprognoser och rapporter.

Mer om RSS

RSS är ett standardformat som används för att tillhandahålla korta versioner av webbaserade texter, länkade till den fulla versionen av texten.

För att enkelt kunna ta del av RSS-flöden så använder du dig av särskilda program, separata eller inbyggda i webbläsaren. Programmen fungerar lite olika, men principen är att de hämtar data från en angiven RSS-källa, och hjälper dig att hålla dig uppdaterad.

Läs om RSS på Wikipedialänk till annan webbplats

RSS i webbläsare

Om du använder Mozilla Firefox visas en RSS-ikon i adressraden när det finns ett flöde kopplat till sidan. Klicka på ikonen för skapa ett aktivt bokmärke och på så sätt starta en prenumeration på sidans RSS-flöde. Inställningar för flöden gör du i webbläsaren genom att välja Verktyg, Inställningar, RSS.

Om du använder Internet Explorer version 7 eller senare, markeras RSS-ikonen i verktygsfältet med en liten stjärna när ett flöde finns på sidan. Klicka på ikonen och olika alternativ för prenumeration på flödet visas. Olika inställningar för flöden (feeds) kan du göra i webbläsaren - välj Verktyg, Internetalternativ, fliken Innehåll.

Även Opera, Safari och andra webbläsare har inbyggda RSS-program, dock inte Internet Explorer 6 och äldre.