Vill du hjälpa oss att bli bättre? Svara på vår enkät!

Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

FAGEL 3

OBS!!! För att kunna köra Fagel3 måste du först ha en databas speciellt iordningsställd för aktuell ringmärkarlicens!

Sedan några år använder flertalet ringmärkare det nya programmet Fagel3. Programmet kan köras med Windows Vista eller senare (Windows 7, 8 eller 10).

Har du inte kört Fagel3 tidigare och vill börja använda det, kontakta RC via: bird.ringing@nrm.se

Installation och uppdatering av program

För att kunna använda Fagel3 måste märkaren först erhålla en speciellt iordningsställd databas och instruktioner från RC. Därefter kan programmet installeras eller uppdateras via följande länk: http://fagel3.nrm.se/fagel/setup.exelänk till annan webbplats 

Att installera program innebär dock ofta att datorns virusskydd måste övertalas att acceptera detta. För instruktioner i samband med installation se dokumentet
Att komma igång med Fagel3.pdfPDF

Efter installation - och ibland efter uppdatering - behöver programmet styras till att hitta sin databas, se dokumentet
Koppla Fagel3 till rätt RingDb.pdfPDF

Manualer

Det finns ingen separat manual för Fagel3, utan den är inbyggd i programmet och nås via övre menyn Hjälp, Manual. Dessutom finns på många ställen förklarande texter som visas i nederkanten av aktuellt formulär med ledning av vilket fält markören är placerad i.

Även manualen till det tidigare programmet Fagel2 kan vara till nytta för att förstå hur systemet är upplagt. Mycket av kodsystem och grundstruktur för data gäller fortfarande. Dock är bl a inmatning av kullar mycket smidigare i det nya programmet.
Manual Fagel2.pdfPDF