Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-söndag 10-18

  • Huvudmeny

Bli volontär inom Insect Biome Atlas-projektet!

Fältassistent Daniela monterar en av de 200 fällor som ska användas i projektet. Denna är placerad utanför Västerås. Foto: David Åhlén. 

Fältassistent Daniela monterar en av de 200 fällor som ska användas i projektet. Denna är placerad utanför Västerås. Foto: David Åhlén.

Tycker du att Insect Biome Atlas-projektet verkar spännande? Vi söker fortfarande ett antal volontärer i norra Sverige som under år 2019 kan hjälpa till med viktiga moment av insektsinsamlingen: att ta hand om de Malaisefällor som ska placeras runtom hela landet.

Var vänlig läs all text nedan innan du ansöker, så att du är införstådd med vad det innebär att volontärarbeta tillsammans med oss.

Vem kan delta?

Uppgiften är mycket enkel! Alla över 18 år som relativt ledigt kan röra sig i terräng kan anmäla sig som volontärer. Vissa fällor kan ligga lite avlägset och kan behöva nås med bil eller annat transportmedel.

Viktigast är din inställning till volontärarbete och att du inte ger upp om det blir dåligt väder eller annat motlut. 

I vissa regioner är det många som anmäler sig och vi kommer behöva göra ett urval. Därför kan det vara bra att skriva en kort motivation till vad som utmärker dig, för att hjälpa oss ta rätt beslut.

Vad ska du göra?

Arbetet går ut på att tömma de insektsfällor som satts upp på specifika platser, samt att registera fångsten i en app i mobilen med några få mycket enkla steg. Om du inte har en telefon som stödjer applikationer kan registreringen gå till på annat vis.

I din roll som fällansvarig ingår även att dokumentera avvikelser kring fällan, exempelvis om den gått sönder.

Fällorna ska vittjas och kontrolleras ca 20-25 gånger under hela år 2019, med tätare tömningar under högsäsong.

Fällorna kommer installeras av personal inom projektet som även kommer instruera hur de ska tömmas. Du kan också få support via app, mail och/eller telefoni.

Utgår det någon ersättning?

Vi har tyvärr ingen möjlighet att betala någon ersättning för den hjälp ni bidrar med. Vi tror att de som ställer upp gör det för att de har ett starkt naturintresse, tycker projektet är spännande och/eller tycker det är roligt med vetenskap. Du kommer även få en artlista när projektet går mot sitt slut.

Hur behandlas mina personuppgifter?

Läs mer HÄRPDF om hur dina uppgifter kommer hanteras under projektet.

Vem kontaktar jag för mer information?

För frågor om vad det innebär att vara volontär kontakta Scarlett Szpryngiel på allainsekter@nrm.se eller telefon 08-519 542 39 eller mobil 0734-010960.

Övriga frågor besvaras av projektledare Andreia Miraldo: andreia.miraldo@nrm.se, telefon 08-519 551 18.

Information för markägare

Står en fälla utplacerad på er mark? Läs mer HÄRPDF.

 

 Intresseanmälan sker via nedanstående formulär:

(behöver ej anges,men om flera personer söker för samma område kan det hjälpa oss välja)

(fråga/kommentar/annat)