Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

Fråga jourhavande geolog

Här kan du ställa på frågor om mineral, bergarter, om malmer och deras bildningssätt.

Jourhavande geolog svarar också på frågor om Sveriges berggrund och geologiska utveckling, om jordklotets uppbyggnad och utveckling, plattektonik, kontinentaldrift, vulkaner, jordbävningar och bergskedjebildning.

Har jag hittat en meteorit?

Fynd av meteoriter är spännande och vi får in många frågor som rör just detta. I den här filmen berättar museets expert Jörgen Langhof om meteoriter, och hur man känner igen dem.

Titta också gärna på sidorna Sanna och falska meteoriter och Att känna igen en meteorit om du tror att du hittat en meteorit.

Ställ din frågaRubrik

Fråga

Plats

Bilder
Publicering på webb och i sociala kanaler
För att andra också ska kunna ta del av intressanta frågor, svar och bilder vill vi gärna få ditt tillstånd att publicera dem.Här är det grymt viktigt med korrekt e-postadress! Annars kan vi ju inte mejla dig något svar. * (obligatorisk)
Dina kontaktuppgifter
Här är det grymt viktigt med korrekt e-postadress! Annars kan vi ju inte mejla dig något svar.Läs mer om samarbetet med Wikipedialänk till annan webbplats

Läs mer om Creative Commons och CC-BYlänk till annan webbplats

Personuppgifter

Naturhistoriska riksmuseet är en statlig myndighet vilket innebär att meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar.

Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter