Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

Microsculpture: Insektsporträtt av Levon Biss

Se en mikroskopisk värld i gigantiskt format. Insektsporträtt uppförstorade till fem meter stora bilder. Visades till och med 30 augusti 2020.

Mikroskulptur
”Microsculpture” av den brittiske fotografen Levon Biss är ett banbrytande projekt som presenterar insekter från Oxford Universitets Naturhistoriska Museum på ett helt nytt sätt. Bilderna avslöjar en oväntad och ofta hisnande skönhet och synliggör insektsformens många invecklade anpassningar – det som entomologer kallar mikroskulptur.

Fem meter breda
Skapat i ett samarbete mellan Levon och museet i Oxford fångar den här serien vackert upplysta och förstorade porträtt insekternas mikroskopiska former i slående högupplöst detalj. Bilderna - storskaliga fotoutskrifter upp till 5 meter breda - ger betraktaren en unik möjlighet att studera och uppskatta en dold värld.

Flera utmärkelser
LEVON BISS är en brittisk fotograf född i London. Under de senaste 20 åren har Levons fotografering fortlöpande utvecklats och hans nyfikenhet har fått honom att arbeta i ett antal fotografiska genrer, bland annat reportage, sport och porträtt. Han har medverkat på utställningar runt om i världen och hans verk finns i ett flertal museum och privata samlingar. Under sin karriär har Levon fått flera utmärkelser och år 2016 förärades han med ett Fellowship till the Royal Photographic Society.

Utställning som visar många foton av samma insekt.

Storskaliga fotoutskrifter - upp till 5 meter breda - ger besökare möjlighet att titta in i en dold värld.

Från utställningen Microsculpture. Bilder av insekter uppförstorade till ett stort format.
En liten glasmonter med insekter i förgrunden, bakom planscher med museets forskare.

I utställningen visas även exempel från museets insektsforskning, vad man gör och hur det går till.