Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-fredag 10-17
Lördag-söndag 10-18

  • Huvudmeny

Utforska i Labbet

Häng med in i Labbet! Här träffar du experter, undersöker spännande samlingsföremål och är kreativt skapande. Gör dig redo att upptäcka mer.

Dyk in i en alldeles egen värld fylld av kunskap, intressanta föremål och möten med experter. Labbet är ett levande rum på museet där du är med om spännande saker och upplever museet på ett helt nytt sätt.

Bilden föreställer barn och experter i museets nya upplevelserum Labbet.

Hur ser ekorren ut? Vad gör den? Upptäck genom att skapa!

I Labbet får du prova på att arbeta som en forskare, skapa, undersöka museets samlingsföremål och träffa experter. Ta till exempel reda på vad ett föremål från museets samlingar kan berätta om livet på jorden. Välkommen in i Labbet!

Bilden föreställer barn och experter i museets nya upplevelserum Labbet.

Hur gammal kan en fågel bli? Testa hur ringmärkning går till!

Bilden föreställer vuxna och experter i museets nya upplevelserum Labbet. De tittar i mikroskop och pratar med en forskare.

Varför är småkrypen så viktiga? Kika riktigt nära på några av våra spektakulära insekter och förstå dem på nya sätt.

Det här är Labbet
Labbet är ett nytt upplevelserum på Naturhistoriska riksmuseet där du kan delta i interaktiva aktiviteter och expertmöten. Det gäller såväl familjer som skolor. Labbet slår upp dörrarna under sportlovet och kommer sedan att vara öppet lördagar. Se kalendariet (länk) för alla kommande tillfällen och vilka aktiviteter som erbjuds.

Labbet är en plats där du som besökare kan fördjupa ditt besök och komma nära museets forsknings- och samlingsverksamhet. Genom Labbet öppnas dörren till det du kanske inte känner till och vidgar din kunskap om museet.

Utforska Labbet tillsammans med familjen. Generell rekommenderad ålder: från 7 år, men enskilda aktiviteter kan ha avvikande rekommendation. Biljetter köps i kassan eller på via vår webbutiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Pris 50 kr per person, även vuxen, priset inkluderar skapandematerial.