Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Öppettider:
Måndag–söndag 10–17


  • Huvudmeny

Utforska i Labbet

Labbet har tyvärr stängt med anledning av pandemin.

Det här är Labbet

Labbet är ett nytt upplevelserum på Naturhistoriska riksmuseet där du kan delta i interaktiva aktiviteter och expertmöten. Det gäller såväl familjer som skolor. Labbet är öppet under lov och på lördagar. (Skolor kan boka Labbet under vardagarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster).

I kalendariet står om kommande aktiviteter under lördagar.

Labbet är en plats där du som besökare kan fördjupa ditt besök och komma nära museets forsknings- och samlingsverksamhet. Genom Labbet öppnas dörren till det du kanske inte känner till och vidgar din kunskap om museet.

Utforska Labbet tillsammans med familjen. Generell rekommenderad ålder: från 7 år, men enskilda aktiviteter kan ha avvikande rekommendation. Biljetter köps i kassan eller på via vår webbutiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Pris 50 kr per person, även vuxen, priset inkluderar skapandematerial.

Bilden föreställer barn och experter i museets nya upplevelserum Labbet.

I Labbet får du prova på att arbeta som en forskare, skapa, undersöka museets samlingsföremål och träffa experter. Ta till exempel reda på vad ett föremål från museets samlingar kan berätta om livet på jorden. Välkommen in i Labbet!

Bilden föreställer barn och experter i museets nya upplevelserum Labbet.

Dyk in i en alldeles egen värld fylld av kunskap, intressanta föremål och möten med experter. Labbet är ett levande rum på museet där du är med om spännande saker och upplever museet på ett helt nytt sätt.

Bilden föreställer vuxna och experter i museets nya upplevelserum Labbet. De tittar i mikroskop och pratar med en forskare.