Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

Favoriter du inte får missa

t-rex

Stora skelett, gnistrande ametister och en utmaning utöver det vanliga - missa inte att uppleva några riktiga favoriter.

qr-kod

Psst! Du kan även rösta på din favorit i sommar genom att scanna koden eller besöka www.nrm.se/favoriter.

Vinnaren presenteras efter sommaren!

Smyg nära Psittacosaurus - den sovande dinosaurien

Överblick i labbet

Det är många som stannar upp vid Psittacosaurus som ligger och sover - är den kanske riktig? Visste du att det faktiskt är en fullvuxen dinosaurie, trots att det ser ut som en unge.

Psittacosaurus hittar du i utställningen Fossil och evolution.

Häng som en apa

pojke hänger som en apa

I vår populära (och aktiva!) utställning Djuret människan finns en populär aktivitet som man mer än gärna köar en stund till - att hänga som en apa. Hur länge kan du hänga?

Se hur stor isbjörnen är!

isbjörn

Isbjörnen är en riktig favorit i utställningen Polartrakterna, där den står majestätiskt i sin monter. Vi tror att den kanske står och vädrar efter sälen som gömmer sig under ytan (visste du att isbjörnar kan känna lukten av dem på flera kilometers avstånd?)

Föreviga ditt möte med museets konung

dinosaurie med barn

Det är ingen hemlighet - många kommer för att möta Tyrannosaurus rex! Störst, bäst och vackrast? Det avgör du!

Yla ikapp med vargarna

Vargar i natur i sverige

Vår fina vargmonter i Natur i Sverige är bara den värd ett besök! Här får du se en vargflock i en naturlig miljö och hur de interagerar med varandra. Ibland sänker sig också mörkret under stjärnhimlen och du kan höra vargarna yla.

Valarna - stora rymder och stora skelett

Barn tittar på skelett

Vi får många frågor - ett av de vanligaste är "var är valskeletten". Vi vet att det är ett måste under besöket. De mäktiga skeletten och utställningen Polartrakterna med två våningar är en upplevelse! (Förr i tiden luktade det ganska speciellt om skeletten, något som lite äldre besökare kan minnas)

Bli förtrollad av ametisterna

ametister

Glitter inuti en grå och rätt så tråkig sten? Kanske är det ametister i ett nötskal. Spana in våra fina exemplar i utställningen Skatter från jordens inre och bli lite förtrollad du också!