Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

SVAMPAR I SVERIGE

Åtta svampar presenteras i korta filmer. Kombinera med bild och låt eleverna rita hur de tror att svamparna ser ur innan ni ser filmerna!

Sagt om materialet.


"Gjorde ert förslag om att fantisera och rita svampar utifrån deras namn (perfekt språkutvecklings uppgift) med mina elever i år 2. Jätteroligt tyckte jag och eleverna. Visade sedan hur svamparna såg ut på riktigt.
"

Var med och testa material under utveckling och få tips om lektionsmaterial och fortbildning - välkommen till gruppen Naturhistoriska riksmuseet för pedagogerlänk till annan webbplats på facebook!


Ämnen:
NO, biologi, biologisk mångfald, bild
Typ av material: Korta filmer (1-2 min) och ritblad att skriva ut

Dokument för nedladdning


Klicka här för att komma till svampfilmerna.

Hur ser en oxtungssvamp ut? Hur stor kan en jätteröksvamp bli? Och vilka kännetecken har de giftigaste svamparna? I åtta korta filmer får ni spännande fakta om svampar.

I filmerna får ni träffa Peter Nilsson, biolog, och Louise Fernlund Fors, museipedagog på Naturhistoriska riksmuseet. Till varje svamp finns ett ark för att rita hur en tror att svampen ser ut.

Låt eleverna rita hur de tror att en av svamparna ser ut och se sedan på filmen tillsammans och prata om hur svampen kan ha fått sitt namn.

Det talade språket i filmerna är svenska. Filmerna är textade på svenska.


Praktisk info: Svamparna utforskas via direktlänken ovan, ingen nedladdning eller inloggning behövs. Det kan göras på dator, surfplatta eller smart telefon. Rekommenderade webbläsare för dator är chrome, firefox och safari.


ANDRA HAR ÄVEN TITTAT PÅ DET HÄR