Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-fredag 11-17
Lördag-söndag 10-18

  • Huvudmeny

mät djuren på naturhistoriska

Vem är störst, en fisködla, en bläckfisk eller en mångfoting? I det här interaktiva materialet i 360 grader får eleverna mäta djuren i Naturhistoriska riksmuseets utställning Fossil och evolution.

Bläckfisken i taket i utställningen fossil och evolution.


Ämnen: Matematik, NO, biologi, evolution
Typ av material: 360-film, interaktivt mätverktyg.

Dokument för nedladdning

Fortbildningstips!

Den 6 oktober klockan 15:30 sänder museipedagogerna live från utställningen om jordens och livets utveckling. Då blir det tips och tricks, spännande fakta och färdiga lektionsmaterial. Online och kostnadsfritt.

Passar för: Lärare i F-3 och 4-6

Mer information och anmälan >>

Lärarröster om materialet.


"Den var verkligen toppen! För oss som bor i Karlstad blir det extra häftigt att kunna "besöka" museet. Aktiviteten med att mäta djuren fångade verkligen alla elever i klassen!
"

"Mycket uppskattat av våra elever."

"Jag körde detta i min trea idag, perfekt när vi jobbar med mätning på matten och urtiden på SO:n. Superbra aktivitet som ledde till många spännande diskussioner!"

VIKTIG INFORMATION

Webbläsaren Safari kan ha problem med att visa delar av innehållet i Mät djuren på Naturhistoriska. Vi bekagar detta, och arbetar för att åtgärda det så snart som möjligt.

Öppna Mät djuren på Naturhistoriska i någon av webbläsarna Chrome eller Firefox om det är möjligt, använd annars den tillfälliga länken för Safari som du hittar här.


Direktlänk till elevmaterialet: www.nrm.se/matdjuren

Materialet är helt online, ingen nedladdning eller inloggning behövs. Inga uppgifter sparas - helt GDPR-säkert. Det inleds med en film som visar hur mätverktyget fungerar. Sedan är uppgiften att hitta tre djur i utställningen och mäta dem.

1. Bläckfisken Ortoceratit, som levde för 490-240 miljoner år sedan. Den hänger i taket.

2. Mångfotingen Arthropleura, som levde för 345-295 miljoner år sedan. Den finns inne i en monter.

3. Fisködlan Ichthyosaurus, som levde för 210-185 miljoner år sedan. Den sitter på väggen.

När alla tre är uppmätta ska eleverna svara på frågan vilken som var längst. Som extrauppgift uppmanas de att hitta någonting i utställningen som är lika långt som de själva.


ANDRA HAR ÄVEN TITTAT PÅ DET HÄR