Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

Mysteriet med Skogsmulles röda fjäder

Aktivitet för våra yngsta besökare - hjälp Skogsmulle att hitta sin borttappade röda fjäder! För barn 4-6 år.

Med hjälp av en upptäcktskarta kan barn och föräldrar tillsammans gå spåret "Mysteriet med Skogsmulles röda fjäder" i utställningen Natur i Sverige för att hjälpa Skogsmulle att finna sin borttappade röda fjäder.

Karta finns att hämta vid en station i början av utställningen.

Läs mer om utställningen Natur i Sverige

Vem är skogsmulle?

Skogsmulle

Skogsmulle kan prata med djuren, leka och sjunga med barnen och han vill att vi alla ska hjälpa honom att hålla rent i naturen.

Skogsmulle föddes i skogen och skapades av naturen. Djuren och växterna hjälpte honom att få sina kläder. Fåglarna samlade löv till dräkten. Björken tappade en bit näver som skogsmulle gjorde sin hatt av. Mössen gnagde fram rottrådar och gav skogsmulle sin svans. Barnen gav skogsmulle ett par skor så att han slapp sticka sig i fötterna.

Stolt över sin röda fjäder

Skogsmulle är stoltast över sin röda fjäder som sitter i hans näverhatt. Den fick han av orren som släppte en vit fjäder till marken. Fjädern färgades röd av lingonen i skogen.

Men nu har han tappat bort den! Hjälp honom att hitta den och att lösa mysteriet med Skogsmulles röda fjäder.

Skogsmulle på museet

När Skogsmulle fyllde 50 år 2007 firades det över hela landet, och vi uppmärksammade honom bland annat med ett pedagogiskt spår i utställningen Natur i Sverige. Skogsmullespåret är så uppskattat att det numera är ett stående inslag i utställningen.

Skogsmulle är en av Friluftsfrämjandetslänk till annan webbplats aktiviteter för barn.