Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny
Glada ungdomar lämnar museet

BESÖK MUSEET EFTER KLOCKAN 11.00

Museet är tyvärr stängt tills vidare

På grund av undersökning och åtgärder av en del av innertaken i museets huvudbyggnad inklusive vissa passager till övriga lokaler, kommer museet att vara stängt tills vidare.

Öppning sker till sommaren 2024, varmt välkomna då!

För frågor kontakta skola@nrm.se

Tyvärr har vi i dagsläget ingen information om hur länge stängningen kommer att bestå, men vi arbetar aktivt för en lösning och återkommer med uppdaterad information så snart som möjligt.

Ibland funkar det inte att komma på förmiddagen. Då är ni välkomna senare på dagen. Besök efter klockan 11 behöver anmälas. Det kan göras i informationen när ni kommer. Eller spara tid och anmäl er redan nu!

Har du äldre elever och vill ha ett lugnare besök rekommenderar vi att ni kommer efter klockan 14.00.

Det finns arbetsmaterial för utskrift till samtliga utställningar. Använd länken här nedanför och skrolla ner till den utställning som ni ska besöka. Där hittar du arbetsmaterialet.

Hämta arbetsmaterial >>

Tips

Utnyttja de fina utomhusmiljöerna runt museet. Här finns tips på aktiviteter ni kan göra utan extra material eller förberedelser.

Hämta tips på utomhusaktiviteter >>

Panoramabild från utställningen Fossil och evolution. 

Undvik gärna besökstoppar för ett lugnare besök

Under vårterminen väljer flest skolgrupper att besöka museet inför sport- och påskloven samt framförallt under maj månad. På fredagar är det generellt lugnare på museet. Observera att museet är stängt på måndagar under terminerna.

Stapeldiagram som visar antal skolgrupper per dag under respektive vecka på vårterminen. Flest skolgrupper besöker museet vecka 19-22, då museet tar emot 20-35 grupper per dag. På fredagar är det generellt färre besökare.