Hoppa till innehåll
Logotyp för Naturhistoriska riksmuseet
Logotyp för Naturhistoriska riksmuseet

Utställning

Natur i Sverige

Upptäck våra viktiga naturmiljöer och se arterna som bebor dem, på riktigt nära håll, i en av museets största utställningar.

Sveriges naturmiljöer

Varje naturmiljö är presenterad med sin speciella vegetation och med ett antal djur som är vanliga i dessa miljöer. Här finns allt från de större djuren som älg, varg och björn ner till de allra minsta insekterna.

Här beskrivs inte bara arterna, utan djurens utseende och levnadssätt förklaras. I montrarna får du se intressanta situationer och beteenden.

Två älgar.

Interaktiva stationer

Utställningen innehåller också interaktiva faktastationer för besökaren att lära sig mer om samspelet mellan djur och natur. De beskriver bland annat varför vissa djur lever i flock, hur olika djur fortplantar sig, hur de anpassar sig för att klara vintern eller hur de gör för att undvika rovdjur. Du kan också lära dig att låta som en älg!

Mullespår för upptäckare

I utställningen kan barn och vuxna lära mer om Skogsmulle och hans vänner djuren med hjälp av spåret, "Mysteriet med den röda fjädern". Här kan stora och små tillsammans besöka utställningen, hjälpa Skogsmulle att finna sin borttappade röda fjäder och träffa hans vänner djuren. Kartan finns att hämta vid en station i början av utställningen.

För skolor och dig som vill veta mer

Det finns arbetsmaterial för skolor till utställningen. Du som lärare har också möjlighet att boka in lektioner här med någon av våra duktiga pedagoger.

Skola

Utställningens texter Länk till annan webbplats.

Utställningen visas tills vidare, är producerad av Naturhistoriska riksmuseet och sponsras av Sveaskog.