Hoppa till innehåll
Logotyp för Naturhistoriska riksmuseet
Logotyp för Naturhistoriska riksmuseet
foto av tre ungdomar som testar en modell av en människokropp.

Utställning

Djuret människan

Människa och djur – på vilka sätt liknar vi varandra och hur skiljer vi oss åt? Hur kommer det sig att du ser i färg, kan svettas och är så bra på att tolka ansiktsuttryck?

Människan ur ett evolutionärt perspektiv

Djuret människan handlar om människan ur ett evolutionärt perspektiv. Om ursprung, historia och inte minst om människokroppen - hur och varför vi ser ut och fungerar som vi gör. Varför har vi hud och inte päls och varför har vi så långa ben?

I filmen kan du höra pedagog Susanna Edvall Bons berätta om utställningen i samband med att den öppnades.

Människa och djur

Människan är fantastisk. Vi är unika på jorden, men har också många likheter med andra djur. Vi är både lika och unika. Till exempel har du har lika många halskotor som giraffen. Och du kommer att upptäcka att du har en hel del gemensamt med andra djur som apor, grisar och hästar, men även med daggmaskar.

Utmana dig själv

Här finns interaktiva stationer för alla sinnen och mycket att pröva på för nyfikna. Kan du hänga lika länge som en apa? Hoppa lika långt som en hare?

Testa att klättra på ett slående valhjärta i naturlig storlek, utmana en schimpans i ett sifferminnesspel och missa inte världens första dataspel med doft!

En flicka hoppar medan andra barn tittar på.

Audioguide

Använd vår audioguide om du har svårt att läsa texter i en utställning. Den passar även dig som vill få en guidad visning.

Audioguide till Djuret människan

För skolor och dig som vill veta mer

Det finns arbetsmaterial för skolor till utställningen. Du som lärare har också möjlighet att boka in lektioner här med någon av våra duktiga pedagoger.

Pågår: Basutställning


Tider:

VeckodagTider
Måndag:
Tisdag: 11:00
Onsdag: 11:00
Torsdag:11:00
Fredag: 11:00
Lördag: 10:00
Söndag: 10:00

Pris: Ingår i entrébiljetten