Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-fredag 11-17
Lördag-söndag 10-18

  • Huvudmeny

ASTROBIOLOGI: HITTA LIV PÅ MARS

I det här webbinariet, i samarbete med Bioresurs, berättar forskaren Magnus Ivarsson om livet djupt ner i berggrunden, som man hoppas hitta spår av på Mars. Därefter har du möjlighet att testa och reflektera kring en digital lärresurs där uppdraget är att landa på Mars och söka efter spår av liv.

En rymdsond med stora solpaneler i förgrunden. I bakgrunden syns Mars, med sin karaktäristiska rödbruna yta och tunna atmosfär. Text i bilden: Webbinar.

Datum: 9/11
Tid: 15:30
Längd: 90 minuter
Passar för: Lärare i 7-9, gymnasiet

Den här fortbildningen görs i samarbete med Bioresurs, den gröna knappen går till deras anmälningsformulär.

Här kan du hämta material efter fortbildningen.

Zooma med Bioresurs och Naturhistoriska riksmuseet ger dig både fördjupade kunskaper och möjlighet att testa och reflektera kring en digital lärresurs på samma tema.

Den 9 november är temat astrobiologi och sökandet efter spår av liv på Mars. Forskaren Magnus Ivarsson berättar om sin forskning och hur den kan bidra till att hitta spår av liv på Mars. Därefter tid för testning av den interaktiva lärresursen Expedition Mars. Avslutningsvis frågestund och reflektion.

Välkommen!

Inför uppskjutningen av NASA:s Mars Perseverence Rover var forskaren Magnus Ivarsson vid Naturhistoriska riksmuseet en av flera experter som hjälpte till att utvärdera tänkbara landningsplatser. Magnus expertis är jordens djupbiosfär, livet djupt ner i berggrunden, och det är precis den typen av fossil som NASA hoppas hitta med den nya rovern.

Praktisk information.

Online. Fortbildningen äger rum online. Länkar kommer dagen innan vi ses.

Frågor? Kontakta skola@nrm.se