Hoppa till innehåll
Logotyp för Naturhistoriska riksmuseet
Logotyp för Naturhistoriska riksmuseet
Elever testar ett lektionsmaterial.

Bli testklass för nya material

Som ett led i kvalitetssäkringen av våra skolmaterial tar vi hjälp av lärare och elever runtom i landet för att testa och återkoppla på nya produktioner innan lansering. Som testklass bidrar ni till att göra nya lektionsmaterial användarvänliga.

Testklasserna är viktiga

När vi närmar oss lansering av ett nytt lektionsmaterial behöver vi hjälp att testa att det funkar som vi vill att det ska göra och föreslå hur det kan förbättras. Då söker vi klasser som kan testa materialet under en begränsad tidsperiod, ofta två veckor.

Så går ett test till

Testklasserna får materialet och information med e-post. De får också några frågor om materialet som de svarar på när de har genomfört testet. Hur lång tid testet tar varierar och är en av de saker vi behöver återkoppling på. Vi försöker alltid ge en ungefärlig tidsuppskattning i efterlysningen. Oftast handlar det om en övning som man gör under en lektion.

Bli testklass

Vi söker testklasser i vår facebookgrupp för pedagoger, Naturhistoriska riksmuseet för pedagoger Länk till annan webbplats.. Välkommen som medlem!

Så här tycker några av testklasserna

Eleverna var väldigt nöjda med att få vara testklass åt er, så det gör vi gärna igen om det blir tillfälle!

Tack för att vi fick vara testklass!

Mina elever (åk 7-9) tyckte att det var ett mysigt avbrott att få göra denna, och det blev några riktigt bra samtal utifrån filmerna.

Gjorde den med mina elever (åk 4) för några veckor sedan, blev otroligt uppskattat och nu undrar de om vi inte kan göra en till!

Kan varmt rekommenderas, har kört det med år 6 :)

Sidan uppdaterad:

Innehållsansvarig: skola@nrm.se