Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-fredag 11-17
Lördag-söndag 10-18

  • Huvudmeny

försommarbingo i naturen

Arterna på Försommarbingot är utvalda för att funka i större delen av Sverige i slutet av maj och början av juni. Arterna är valda av jourhavande biolog vid Naturhistoriska riksmuseet. Bara att ladda ner och använda!


Ämnen:
NO, biologi, evolution
Typ av material: Dokument för utskrift, utomhuslektion

Dokument för nedladdning


- Artbingo är ett sätt att hitta saker i naturen som man kanske annars skulle glömma bort att titta efter, säger Didrik Vanhoenacker, jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmuseet. Det blir en spelifierad skogspromenad, ett häftigt sätt att se saker i naturen som man annars inte skulle se.

Arterna på de färdiga brickorna är utvalda för att funka i större delen av Sverige i slutet av maj. I materialet finns också två tomma brickor, för den som vill anpassa brickan efter lokala förhållanden.

Varför inte låta eleverna vara med och förbereda bingobrickan?! Då kan de i förväg fundera och diskutera kring vilka arter som finns i närmiljön, de kanske till och med har sett några på vägen till skolan som de vill ha med på brickan!

Läs om allt som händer i samband med Biologiska mångfaldens dag på deras hemsida: www.biomfdag.selänk till annan webbplats


ANDRA HAR OCKSÅ TITTAT PÅ DET HÄR