Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

försommarbingo i naturen

Arterna på Försommarbingot är utvalda för att funka i större delen av Sverige i slutet av maj och början av juni. Arterna är valda av jourhavande biolog vid Naturhistoriska riksmuseet. Bara att ladda ner och använda!

Var med och testa material under utveckling och få tips om lektionsmaterial och fortbildning - välkommen till gruppen Naturhistoriska riksmuseet för pedagogerlänk till annan webbplats på facebook!


Ämnen:
NO, biologi, evolution
Typ av material: Dokument för utskrift, utomhuslektion

Dokument för nedladdning


- Artbingo är ett sätt att hitta saker i naturen som man kanske annars skulle glömma bort att titta efter, säger Didrik Vanhoenacker, jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmuseet. Det blir en spelifierad skogspromenad, ett häftigt sätt att se saker i naturen som man annars inte skulle se.

Arterna på de färdiga brickorna är utvalda för att funka i större delen av Sverige i slutet av maj. I materialet finns också två tomma brickor, för den som vill anpassa brickan efter lokala förhållanden.

Varför inte låta eleverna vara med och förbereda bingobrickan?! Då kan de i förväg fundera och diskutera kring vilka arter som finns i närmiljön, de kanske till och med har sett några på vägen till skolan som de vill ha med på brickan!

Läs om allt som händer i samband med Biologiska mångfaldens dag på deras hemsida: www.biomfdag.selänk till annan webbplats


ANDRA HAR OCKSÅ TITTAT PÅ DET HÄR