Vill du hjälpa oss att bli bättre? Svara på vår enkät!

Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Sommarens öppettider:
Måndag–söndag 10–18
t.o.m. 21 augusti

  • Huvudmeny

evolutionen formar oss

Det finns många och stora skillnader mellan oss och våra tidiga förfäder. Samtidigt kan en se att flera av våra förmågor fanns även hos dem, fast inte alls lika förfinade. Det här materialet belyser och uppmuntrar till reflektion kring varför vissa anpassningar (egenskaper och förmågor) har funnits kvar under utvecklingen, medan andra har försvunnit eller tillkommit.

Välkommen till gruppen Naturhistoriska riksmuseet för pedagogerlänk till annan webbplats på facebook!


Ämnen: NO, biologi, evolution
Typ av material: Lärarhandledning med övningar

Dokument för nedladdning

Fortbildningstips!

Distanskurs för lärare i 4-6 som ger fördjupade kunskaper, didaktiska tips och färdiga lektionsmaterial om evolution.

Under kursen tar vi tre olika perspektiv på evolution. Vi börjar med jordens och livets utveckling, därefter tittar vi på anpassningar i naturen och avslutar med människans utveckling. I diskussioner och gemensamma övningar befäster deltagarna evolutionära nyckelbegrepp.

Kursen är en blended learning, där digitala träffar (5/9, 19/9 och 3/10) föregås av webbaserade faktadelar. Begränsat antal platser.

Distanskursen kostar 950 kr/deltagare, faktureras.
Mer info och anmälan >>

I materialet finns en lärarhandledning, fakta om förhistoriska människor och verktyg, tips på hur du kan bemöta vanliga missuppfattningar om evolution och en elevuppgift i flera steg som uppmuntrar till reflektion kring evolution. Allt i samma dokument!

ANDRA HAR ÄVEN TITTAT PÅ DET HÄR