Vill du hjälpa oss att bli bättre? Svara på vår enkät!

Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny
Foto av barn i olika åldrar i ljus klassrumsmiljö

det bästa med jorden

Miniserien "Det bästa med jorden" skapar engagemang kring vår planet och visar vilken fantastisk plats jorden är att bo på. I tre filmer träffar ni youtube-profilerna Sam Nilsson Ezeh och Clara Henry, samt den svenska astronauten Christer Fuglesang.

Utsikten från "kupolen" på den internationella rymndstationen.


Ämnen: NO, biologi, fysik, geografi, miljö, SO, geologi
Typ av material: Tre filmer, Lärarhandledning med övningar och diskussionsfrågor

Dokument för nedladdning

Var med och testa material under utveckling och få tips om lektionsmaterial och fortbildning - välkommen till gruppen Naturhistoriska riksmuseet för pedagogerlänk till annan webbplats på facebook!

 

Youtubeprofilerna Sam Nilsson Ezeh och Clara Henry skickas ut på två spännande resor för att ta reda på mer om vår magiska jord.

I den första filmen får de träffa astronauten Christer Fuglesang på Naturhistoriska riksmuseet. De tävlar i en Rymdchallenge (4 min) med Christer som domare för att ta reda på vem som ska åka var.

Jakten på norrsken (7 min) den andra filmen, visar när Clara Henry åker till Kiruna och Abisko och utforska naturfenomenet norrsken.

Glaciäräventyret (7 min) är den tredje filmen. I den åker Sam till en glaciär på Island för att ta reda på vad som händer när glaciärerna smälter.

Filmerna kan ses var och en för sig eller alla tillsammans.

I lärarhandledningen ges exempel på övningar som kan göras både före och efter filmerna. Det finns också diskussionsfrågor att använda efter filmerna.


Clara och Sam får sina uppdrag av Christer Fuglesang.

Clara åker till Abisko för att utforska norrsken.

Sam åker till Island för att lära sig om glaciärer.

 

 

ANDRA HAR ÄVEN TITTAT PÅ DET HÄR