Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

bygg östersjöns ekosystem

Det här är ett lektionsmaterial om Östersjöns ekosystem och hur det påverkas av olika mänskliga aktiviteter. Materialet är uppdelat i tre nivåer som bygger på varandra och har ökande abstraktionsnivå.


Ämnen: NO, biologi
Typ av material: Lärarhandledning med utskrifts-/kopieringsunderlag

Dokument för nedladdning

Var med och testa material under utveckling och få tips om lektionsmaterial och fortbildning - välkommen till gruppen Naturhistoriska riksmuseet för pedagogerlänk till annan webbplats på facebook!

Nivå 1 handlar om att bygga en enkel näringskedja i havet. Den här övningen är lämplig för elever i årskurs 1-3, och som inledande aktivitet för äldre elever.

Nivå 2 introducerar övergödning och låter eleverna använda sina näringskedjor för att dra slutsatser om hur övergödningen påverkar livet i havet. Den här övningen bygger vidare på nivå 1 och är lämplig för elever upp till årskurs 6 och som fortsättningsaktivitet för äldre elever.

Nivå 3 ger ett bredare perspektiv och låter eleverna bygga ut sina näringskedjor till mer kompletta näringsvävar. De får också fundera vidare på människans påverkan på ekosystemet genom att laborera med vad som händer i ekosystemet om den mänskliga påverkan ökar eller minskar. Den här övningen bygger vidare på nivå 1 och 2 och är lämplig för elever upp till årskurs 9.

ANDRA HAR ÄVEN TITTAT PÅ DET HÄR