Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

cosmonova för skolor

DREAM BIG

Dream Big handlar om människans uppfinningsrikedom och ger en ljus bild av framtiden. I filmen får vi följa tre kvinnor med varierande bakgrund som av olika anledningar valt att bli ingenjörer.

Affisch för filmen Dream Big


Rekommenderas från: Åk 4 och uppåt

Dokument för nedladdning


Barn och skolungdomar står i centrum och vi får bland annat se elever som tävlar med sina uppfinningar. Filmen tar oss med på en resa till många spännande platser i världen och visar oss smarta innovationer som jordbävningssäkrade hus, magnettåg, broar och solceller.

Dream Big lyfter flera av skolans övergripande mål som genus, hållbarhet och yrkesval och har ett värde för alla skolelever oavsett vilken lärare man här med. Filmen öppnar för diskussioner om framtiden och har ett positivt budskap.

Om man undervisar i Teknik eller NO är filmen användbar eftersom den tar upp hur teknisk verksamhet påverkar människan, samhället och miljön och vilken betydelse teknik har. Man får även en inblick i teknikutvecklingens olika faser. Filmen tar även upp flera naturvetenskapliga fenomen som lätt går att arbeta vidare med i skolan som: elektricitet, hävstänger, krafter, ljusreflektion, resonans med mera.

Längd: 40 minuter.

Filmen är från 2017.