Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

digital visning

FÖRMÄNNISKOR

Vi resonerar om hur evolutionära processer har påverkat vår kropps egenskaper. Vi pratar också om vårt släktskap med andra människoarter, hur släktskap kan slås fast och vad vi vet och vad som är tolkningar i hur förmänniskorna såg ut.

När: Bokningsbara tider syns i bokningen, klicka på den gröna knappen här ovanför. Om ett datum inte är klickbart är det fullbokat.

Längd: upp till 45 minuter + 15 minuter teknikcheck innan

Max antal elever: 50 per bokning, om mer än en klass ska delta rekommenderar vi att de sitter i flera klassrumÄmnen: NO, biologi, evolution

Passar för: åk 4-6, åk 7-9, Nk1-2

Pris: 600 kr

Det här behövs i klassrummet: Dator med en mötesplattform installerad (Teams, Meet, Zoom eller Skype), projektor eller motsvarande för att få upp bilden på stor skärm och högtalare för att ljudet ska höras ordentligt.

Hane och hona av Australopithecus afarensis "Lucy"

Det här kommer ni vara med om

Vi tittar på förmänniskor, några levde för flera miljoner år sedan, och jämför dem med varandra och med oss själva. Vi pratar om vilken miljö de levde i, vad de åt och hur de kan ha sett ut.

Visningen innehåller i huvudsak

  • Människans släktträd
  • Lucy – Australopithecus afarensis
  • Turkanapojken – Homo ergaster
  • Neandertalarna – Homo neanderthalensis
  • Chans att ställa frågor

Anpassning till olika åldrar

Fokus är alltid vad som syns i utställningen. Genom att arbeta med begrepp och språkbruk anpassar vi visningen efter nivån på din grupp.

Därför erbjuds inte förmänniskor för åk 1-3.

Praktisk information

Förberedelser. En museipedagog kontaktar er inför visningen för att gå igenom praktiska detaljer. Uppge därför både telefonnummer och e-postadress när du bokar.

Teknikkoll. Vi kopplar upp 15 minuter innan visningen börjar för att kolla att tekniken funkar, så att visningen går utan problem.

TIPS PÅ LEKTIONSMATERIAL MED SAMMA TEMA

Låt eleverna jobba med klassrumsmaterial från Naturhistoriska riksmuseet med samma tema som det här skolprogrammet. Här är tips på material att jobba vidare med.