Vill du hjälpa oss att bli bättre? Svara på vår enkät!

Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

digital visning

Djur i sverige

Vi tittar på några djur i den svenska naturen i deras livsmiljöer och diskuterar deras beteende och samspel. Just nu med fokus på djurens beteende på vintern.

När: Tillgängliga tider syns i bokningen, klicka på den gröna knappen här ovanför.
Längd: 30 minuter + 15 minuter teknikcheck innan
Max antal elever: 75 per bokning, om mer än en klass ska delta rekommenderar vi att de sitter i flera klassrum
Ämnen: NO, biologi, evolution
Passar för: åk 1-3, åk 4-6, åk 7-9
Pris: 600 kr

Det här behövs i klassrummet: Dator med en mötesplattform installerad (Teams, Meet, Zoom eller Skype), projektor eller motsvarande för att få upp bilden på stor skärm och högtalare för att ljudet ska höras ordentligt.

Älgko med kalv i utställningen Natur i Sverige.

Det här kommer ni att vara med om

I visningen tittar vi närmare på varför djuren ser ut som de gör och varför de gör som de gör. Eleverna får till exempel lära sig vad som kännetcknar ett däggdjur och varför älgen har så bråttom att hitta en partner.

Vi besöker några djur och sedan får eleverna möjlighet att ställa några frågor. Nu på hösten har vi lite extra fokus på anpassningar som gör att djuren klarar sig på vintern.

Visningen innehåller i huvudsak

  • Älg
  • Björn
  • Räv
  • Havsörn
  • Chans att ställa frågor

Anpassning till olika åldrar

Fokus är alltid vad som syns i utställningen. Genom att arbeta med begrepp och språkbruk anpassar vi visningen efter nivån på din grupp.

Praktisk information

Förberedelser. En museipedagog kontaktar er inför visningen för att gå igenom praktiska detaljer. Uppge därför både telefonnummer och e-postadress när du bokar.

Teknikkoll. Vi kopplar upp 15 minuter innan visningen börjar för att kolla att tekniken funkar, så att visningen går utan problem.

Frågor? Kontakta skola@nrm.se

TIPS PÅ LEKTIONSMATERIAL MED SAMMA TEMA

Låt eleverna jobba med klassrumsmaterial från Naturhistoriska riksmuseet med samma tema som det här skolprogrammet. Här är tips på material att jobba vidare med.