Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

digital visning

klimatförändringarnas påverkan i polartrakterna

En tur genom de extrema livsmiljöerna i polarområdena med fokus på hur klimatförändringarna och människan påverkar livet där.

När: Bokningsbara tider syns i bokningen, klicka på den gröna knappen här ovanför. Om ett datum inte är klickbart är det fullbokat.

Längd: upp till 45 minuter + 15 minuter teknikcheck innan

Max antal elever: 50 per bokning, om mer än en klass ska delta rekommenderar vi att de sitter i flera klassrum

Ämnen: NO, biologi, evolution

Passar för: åk 7-9, Nk 1-2

Pris: 600 kr

Det här behövs i klassrummet: Dator med en mötesplattform installerad (Teams, Meet, Zoom eller Skype), projektor eller motsvarande för att få upp bilden på stor skärm och högtalare för att ljudet ska höras ordentligt.

Det här kommer ni att vara med om

I utställningen får eleverna uppleva Arktis extrema miljö.

I visningen ligger fokus på klimatförändringarna och dess inverkan på några av de djur som är anpassade till ett liv i polartrakterna. Vi låter eleverna studera montagen och resonera om hur livet påverkas av klimatförändringarna.

Visningen innehåller bland annat ekosystemet kring isbjörnen och livet på tajgan.

Låt gärna eleverna göra den självrättande tipspromenaden om klimatförändringar i polartrakterna efter visningen. Här finns direktlänk och QR-kod.

Praktisk information

Förberedelser. En museipedagog kontaktar er inför visningen för att gå igenom praktiska detaljer. Uppge därför både telefonnummer och e-postadress när du bokar.

Teknikkoll. Vi kopplar upp 15 minuter innan visningen börjar för att kolla att tekniken funkar, så att visningen går utan problem.

TIPS PÅ LEKTIONSMATERIAL MED SAMMA TEMA

Låt eleverna jobba med klassrumsmaterial från Naturhistoriska riksmuseet med samma tema som det här skolprogrammet. Här är tips på material att jobba vidare med.