Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

digital visning

jordens och livets utveckling

Vi gör en 4 570 miljoner år lång tidsresa med några spännande stopp för fördjupning. Vi pratar om fossil och vad man vet och vad som är tolkningar i hur de förhistoriska djuren såg ut, levde och lät.

När: Bokningsbara tider syns i bokningen, klicka på den gröna knappen här ovanför. Om ett datum inte är klickbart är det fullbokat.

Längd: upp till 45 minuter + 15 minuter teknikcheck innan

Max antal elever: 50 per bokning, om mer än en klass ska delta rekommenderar vi att de sitter i flera klassrum

Ämnen: NO, biologi, evolution

Passar för: åk 1-3, åk 4-6, åk 7-9, Nk 1-2

Pris: 600 kr

Det här behövs i klassrummet: Dator med en mötesplattform installerad (Teams, Meet, Zoom eller Skype), projektor eller motsvarande för att få upp bilden på stor skärm och högtalare för att ljudet ska höras ordentligt.

Det här kommer ni vara med om

Under visningen gör vi nedslag i några olika perioder under jordens historia. Fokus ligger på att förstå hur man kan veta så mycket om livets uppkomst och hur utvecklingen skett. Vi tittar närmare på några favoritdinosaurier och resonerar om vilka vi människor är släkt med.

Visningen innehåller i huvudsak:

  • Silur och livet i havet, korallrev
  • Fossil och hur de bildas
  • Vad man kan veta om en dinosaurie med hjälp av fossil
  • Är dinosaurierna verkligen utdöda?
  • Chans att ställa frågor

Anpassning till olika åldrar

Fokus är alltid vad som syns i utställningen. Genom att arbeta med begrepp och språkbruk anpassar vi visningen efter nivån på din grupp.

Praktisk information

Förberedelser. En museipedagog kontaktar er inför visningen för att gå igenom praktiska detaljer. Uppge därför både telefonnummer och e-postadress när du bokar.

Teknikkoll. Vi kopplar upp 15 minuter innan visningen börjar för att kolla att tekniken funkar, så att visningen går utan problem.

TIPS PÅ LEKTIONSMATERIAL MED SAMMA TEMA

Låt eleverna jobba med klassrumsmaterial från Naturhistoriska riksmuseet med samma tema som det här skolprogrammet. Här är tips på material att jobba vidare med.