Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

digital visning

ANPASSNINGAR I polartrakterna

Det krävs extrema anpassningar för att överleva vid jordens poler. Vi tittar på egenskaper som gör att djur och växter kan överleva utan sol på vintern och utan mörker på sommaren.

När: Bokningsbara tider syns i bokningen, klicka på den gröna knappen här ovanför. Om ett datum inte är klickbart är det fullbokat.

Längd: upp till 45 minuter + 15 minuter teknikcheck innan

Max antal elever: 50 per bokning, om mer än en klass ska delta rekommenderar vi att de sitter i flera klassrum

Ämnen: NO, biologi, evolution

Passar för: åk 1-3, åk 4-6

Pris: 600 kr

Det här behövs i klassrummet: Dator med en mötesplattform installerad (Teams, Meet, Zoom eller Skype), projektor eller motsvarande för att få upp bilden på stor skärm och högtalare för att ljudet ska höras ordentligt.

Det här kommer ni vara med om

Vi tittar på djurens anpassningar och hur de lever i de unika polartrakterna. Vi pratar om vad och hur de äter, fortplantar sig och hur de ser ut.

Visningen innehåller i huvudsak:

  • Blåval
  • Isbjörn
  • Myskoxe
  • Chans att ställa frågor


Praktisk information

Förberedelser. En museipedagog kontaktar er inför visningen för att gå igenom praktiska detaljer. Uppge därför både telefonnummer och e-postadress när du bokar.

Teknikkoll. Vi kopplar upp 15 minuter innan visningen börjar för att kolla att tekniken funkar, så att visningen går utan problem.

TIPS PÅ LEKTIONSMATERIAL MED SAMMA TEMA

Låt eleverna jobba med klassrumsmaterial från Naturhistoriska riksmuseet med samma tema som det här skolprogrammet. Här är tips på material att jobba vidare med.