Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-fredag 10-17
Lördag-söndag 10-18

  • Huvudmeny
Högstadieelever på museet.
Navigationspil för årskurs 7-9

ÅK 7-9

på egen hand

Våra utställningar och filmer på Cosmonova erbjuder dig och din klass en annorlunda och spännande lärmiljö.

Utställningarnas gestaltningar och föremål visualiserar kunskap om evolution, mångfald, djur, växter och stenar samt om oss själva. Det är fri entré till utställningarna. Läs mer om utställningarna.

Cosmonova har ett brett utbud av filmer om natur och miljö och erbjuder rabatterade priser för elever 5-18 år och medföljande lärare. Det kostar 50 kr/elev och medföljande lärare betalar samma pris. Läs mer om filmerna. 

Kontakt och bokning

Barn och ungdomar i utställningen Uppdrag: Klimat. Foto: Martin Stenmark

Metoden går ut på att låta elever i mindre grupper, observera var sin gestaltning och sedan skriva ner några frågor som gestaltningen väcker. Du kan se videoklipp från varje moment där lärarstudenter från Stockholms universitet genomför aktiviteten i utställningen Natur i Sverige under ledning av museets pedagoger. Gå till metodsidan!

Skolelever i entren till museeet.
Elever i utställningen Djuret människan.
En museipedagog visar skolelever ett kranium i utställningen Den mänskliga resan.

STUDIEMATERIAL

Vi rekommenderar dig att ta del av vårt studiematerial för bästa utdelning av besöket. I materialet ingår bland annat lärarhandledningar, elevuppgifter att göra i klassrummet eller på museet, tipspromenader till utställningarna samt utställningstexter.


 

ANMÄL ER I INFORMATIONEN

När ni kommer till museet, anmäl er i informationen i huvudentrén. Meddela hur många ni är, från vilken skola, kontaktperson och telefonnummer till kontaktperson.

MATSÄCKSRUM

Vi har två matsäcksrum där klassen kan äta medhavd matsäck. Det går också bra att sitta vid våra picknick-bord på gården, men inte på restaurangens uteservering.

VISA HÄNSYN

Det är många skolklasser som arbetar i våra utställningar och besöker Cosmonova. Vi vill att alla som kommer hit ska få ett minnesvärt och trevligt besök.

Tänk därför på att:

Du som lärare ansvarar för att dina elever uppför sig väl under museibesöket.

Gå lugnt i utställningar och trapphus.

Museet har en speciell akustik - det är lätt att råka störa andra besökare av misstag.

Ät matsäcken i något av matsäcksrummen på plan 3 och 4.

ÖPPETTIDER OCH INFORMATION

För mer praktisk information om när vi har öppet, hur du hittar till oss, entré för rullstolar och annat, se Öppettider Mer information och karta