Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-fredag 10-17
Lördag-söndag 10-18

  • Huvudmeny

Djurens jul är tillbaka

Museet i snö

Räkna ner till jul med djurens egen julkalender! Bakom varje lucka finns en film om ett djur. För alla som vill lära sig mer om djur och natur, men särskilt till skolor årskurs F-6.

Ett klurigt rim om ett djur låser upp varje lucka. Bakom luckan döljer sig en fin film (ca 30 sekunder) om det djuret. Filmen visar beteenden som är typiska för det djuret och innehåller både fakta om djuret och frågor att arbeta vidare med i klassen.

Från den 16/12 går alla luckor att öppna.

Julkalendern hittar du på www.djurensjul.se länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönstereller www.nrm.se/julkalenderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hämta lärarhandleding och facit här

TIPS PÅ MER LEKTIONSMATERIAL MED SAMMA TEMA

Vem bor i julgranen?
Visste du att det lever många tusen insekter och spindlar i en gran? Några av dem kommer hem till oss med julgranen. De här krypen är helt ofarliga för både människor, husdjur och hus, så släng inte ut granen, gör som jourhavande biolog och gå på småkrypsjakt i stället!

Filmen nedan är 8 minuter lång och innehåller förutom själva småkrypsjakten också bilder och enkla fakta om flera olika småkryp. Ladda gärna ner och läs faktatexten om julgranar här nedanför.