Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-fredag 11-17
Lördag-söndag 10-18

  • Huvudmeny
förstasidan i DNs stockholmsdel med rubriken: Museum i mörker

Dagens nyheters förstasida, stockholmsdelen, den 26 oktober 2018.

Natt på museet, björnbajs och sagor!

Tidningen Dagens nyheter lyfter fram Naturhistoriska riksmuseet som ett roligt besöksmål under höstlovet.

Tidningen skriver: Törs du besöka Naturhistoriska riksmuseet efter stängning? I dag, fredag, har den modiga chansen att göra det när museet håller kvällsöppet inför höstlovet och halloweenveckan.
Det här året är det tema ”Natur i Sverige” som är i fokus och man kan bland annat få lära sig allt om björnbajs.

Vidare skriver tidningen: Höstlovet och halloweenveckan inleds med natt på museet. I dag, fredag, är museet kvällsöppet och alla som vågar har chans att utforska det nedsläckta museet i ficklampans sken och höra spökhistorier i kojan. Då visar nattvakterna hur museet brukar se ut när de går skallgång om nätterna.

Tidningssida ur DN om höstlovet på museet.

Klicka på bilden för att läsa artikeln.

– Man kan se saker som ingen ser när det är ljust. Vissa detaljer kommer fram på ett sätt som de inte gör annars, säger en av nattvakterna, Charlotte Ek, och riktar ficklampan mot en jättelik havsörn som stilla seglar över våra huvuden.

Under de hundra år som nattvakten har gått runt här har hon sett saker som småkryp, hajar och jättebläckfiskar. Nattvakten varnar för att hon tycker att det är roligt att skrämma vuxna. Men hon försäkrar att natten på museet inte alls är för kuslig för någon besökare, oavsett ålder.