Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-söndag 10-18


 • Huvudmeny
Banner med massor av skolbarn på museet.

NYHETER FÖR LÄRARE

Här hittar du nyheter som specifikt vänder sig till dig som är pedagog eller arbetar med barn, ungdomar och vuxna på annat sätt.

 • 2018-11-02
  Starta skoldagen med lucköppning!
  Bild av museets exteriör med älgar i bakgrunden. Allt utformat som en julkalender med luckor. För fjärde året i rad återkommer museets populära digitala julkalender. Kalendern vänder sig alla som vill lära sig mer om djur och natur, men särskilt till skolor årskurs F-6. I år finns rörligt material bakom luckorna.

  Räkna ner till julen med naturens egen julkalender! Svaret på rimmet låser upp dagens lucka! Bakom varje lucka finns en spännande video med närbilder på djur.Filmerna visar beteenden som är typiska för djuren. I filmerna finns både fakta om djuren och diskussionsfrågor att arbeta med i klassen. Varje film är cirka 30 sekunder lång. Julkalendern passar årskurs F-6. Tidsåtgång: cirka 5-10 minuter.
  • Som om en kul, intresseväckande och mysig start på dagen.
  • Som en diskussionsstartare om djurs beteenden och deras anpassningar till olika miljöer och levnadssätt.
  • För att möta LGR 11 inom centralt innehåll biologi: Livets utveckling och organismers anpassningar till olika livsmiljöer.
  Lärarhandledning
  För att du som lärar ska få tips på hur du kan använda kalendern i din undervisning finns en handledning att hämta här som pdf:
  Lärarhandledning till Naturhistoriska riksmuseets julkalender 2018.PDFKalendern hittar du på www.nrm.se/djurensjullänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Där kan du redan nu anmäla dig och få en påminnelse om lucköppning.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • 2018-11-02
  Nu kan hela landet ta del av vårt pedagogiska material
  En mobiltelefon i utställningen Fossil och Evolution Genom ett nytt samarbete med lektion.se ökas spridningen av museets kunskap.

 • 2018-11-02
  Unik lärsituation med minilektion!
  Två barn på museet, skrattande flickor. Ge din klass en unik lärsituation – boka en minilektion!

 • 2018-10-11
  Höstlovsaktiviteter för fritidsgrupper
  barn med skattkista. Under höstlovet har vi aktiviteter riktade speciellt till de fritidsgrupper som besöker museet.