Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-fredag 10-17
Lördag-söndag 10-18

  • Huvudmeny

skräp på land blir skräp i hav

Forskare förutspår att det år 2050 kommer att finnas mer plast än fisk i våra hav om vi inte gör något åt det. Håll Sverige Rent berättar och ger konkreta tips och övningar, kopplade till de Globala målen, färdiga för klassrummet. Avslutas med filmen Oceans på Cosmonova.

Datum: 24 mars (tisdag vecka 13)
Tid: 16.00-19.00
Plats: Naturhistoriska riksmuseet, huvudentrén
Ämnen: NO, hållbar utveckling
Målgrupp: lärare i åk 0-6

I vår vardag använder vi mängder med saker bara en gång. Många engångsförpackningar riskerar att bli till skräp om de inte tas om hand. Regn, vind och smältvatten gör att skräp kan färdas långt och till slut hamna i våra hav. Både växt- och djurliv kan på olika sätt skadas av skräpet om vi inte gör något åt det. Men det går! Med engagemang och kunskap har vi möjlighet att åstadkomma en förändring.

2015 skrev världens länder på den mest ambitiösa agendan om hållbar utveckling som hittills tagits fram för att uppnå fyra saker: Att avskaffa extrem fattigdom, att minska ojämlikheter och orättvisor i världen , att främja fred och rättvisa och att lösa klimatkrisen. För att nå dit togs de globala målen fram.

Under workshopen går vi igenom vilka de globala målen är och vad det egentligen står i dem. Vi fokuserar på mål 11, 12, 13, 14 och 15. Kristina Bjerka från Håll Sverige Rent berättar om olika sätt att arbeta med målen och hur de kan bli tydliga för eleverna. Att arbeta med de globala målen kan skapa en känsla av mening och ge framtidstro.


Praktisk information.

Förtäring.Vi bjuder på kaffe och te under kvällen. Köp gärna något ätbart i restaurangen innan fortbildningen startar.

Villkor för avbokning. Anmäl förhinder så snart som möjligt så att vi kan erbjuda din plats till någon annan. Bokad men ej utnyttjad plats faktureras med 200 kr.

Frågor? Kontakta skola@nrm.se


TIPS PÅ LEKTIONSMATERIAL MED SAMMA TEMA

Låt eleverna ta del av material från Naturhistoriska riksmuseet som kopplar till fortbildningen du nyss varit på. Här är några tips på material att jobba vidare med.