Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-fredag 10-17
Lördag-söndag 10-18

  • Huvudmeny

skogsmulle presenteraS på naturhistoriska

Friluftsfrämjandet låter dig prova på deras utomhuspedagogik, Skogsmulle i förskolan och Skogshjältarna (grundskolan). Du får också veta hur utställningen Natur i Sverigekan användas, till exempel genom det uppdaterade spåret Mysteriet med Mulles röda fjäder.

Datum: 6 maj (onsdag vecka 19)
Tid: 16.00-19.00
Plats: Naturhistoriska riksmuseet, huvudentrén
Ämnen: NO, biologi
Målgrupp: pedagoger i förskola och förskoleklass

Fortbildningen är framflyttad pga spridningen av coronaviruset.

Friluftsfrämjandet presenterar sin utomhuspedagogik inom verksamheterna Skogsmulle i förskolan och Skogshjältarna.

Ledare från Friluftsfrämjandet ger exempel på hur pedagogiken fungerar inom de olika koncepten samt delger förslag på verktyg som ni kan ta med er tillbaka till er verksamhet.

En del av momenten bygger på att deltagarna själva är aktiva och bidrar genom dialog och reflektion. Friluftsfrämjandet kommer även delge vetenskapliga argument kring varför naturen är en bra miljö för lärande.

Du får även ta del av aktivitetsspåret Mysteriet med Skogsmulles röda fjäder som finns i utställningen Natur i Sverige.


Praktisk information.

Förtäring.Vi bjuder på kaffe och te under kvällen. Köp gärna något ätbart i restaurangen innan fortbildningen startar. Vid fint väder tar vi paus i det gröna.

Villkor för avbokning. Anmäl förhinder så snart som möjligt så att vi kan erbjuda din plats till någon annan. Bokad men ej utnyttjad plats faktureras med 200 kr.

Frågor? Kontakta skola@nrm.se


TIPS PÅ LEKTIONSMATERIAL MED SAMMA TEMA

Låt eleverna ta del av material från Naturhistoriska riksmuseet som kopplar till fortbildningen du nyss varit på. Här är några tips på material att jobba vidare med.