Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

Formulär - rapportera fågelring

Här kan du rapportera upphittad fågelring eller fynd av ringmärkt fågel. Brevduva eller tamfågel ska inte rapporteras till museet.

Ringmärkt brevduva eller tamfågel ska inte rapporteras till museet. Du hittar mer information om hur du går till väga på sidan brevduvor och tamfåglar.

Observera att fågelarter som tillhör statens vilt också ska anmälas till polisen för transport till Naturhistoriska riksmuseet. Mer information finner du på sidan om statens vilt.

Frågor i formuläret markerade med röd asterisk (*) är obligatoriska och måste vara ifyllda. Du kan även ringa in din observation på telefon: 08-519 540 80.

Behandling av personuppgifter

I samband med att en fågelring rapporteras in via telefon eller formuläret till museet sparar Naturhistoriska riksmuseet personuppgifter som namn, adress, telefonnummer och e-post. Syftet är att kunna kommunicera med rapportören kring respektive rapport samt för att kunna följa upp eventuella framtida frågor kring respektive rapporterad fågelring.

Vi behandlar även personuppgifter för att fullfölja vårt myndighetsuppdrag, samt för att leva upp till kraven på myndigheters hantering och arkivering av allmänna handlingar.

Den lagliga grunden för behandlingen av dessa personuppgifter är att fullgöra uppgifter av allmänt intresse, samt ett led i vår myndighetsutövning. Mer utförlig information om hur Naturhistoriska riksmuseet hanterar personuppgifter hittar du på sidan Integritetspolicy.När gjordes fyndet?

Var gjordes fyndet?
Lämna så mycket information som möjligt om fyndlokalen.
Hur gjordes fyndet? * (obligatorisk)
Hur gjordes fyndet?


Dina kontaktuppgifter:
Dina kontaktuppgifter:Bilder:
Här kan du skicka med bilder (jpg, gif eller png), max 3 st per rapport. Lämplig storlek är cirka 1200x1000 pixlar.