Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-fredag 12-17
Lördag-söndag 10-18

  • Huvudmeny

Rapportera fynd av

död säl

Hittar du en död säl, kan du rapportera ditt fynd här. Vi är intresserade av att ta del av informationen kring ditt fynd.

Rapportera in din observation via detta formulär. Fyll i så mycket och detaljerat som du kan. Frågor markerade med röd asterisk (*) är obligatoriska och måste vara ifyllda. Vi kontaktar rapportören om sälen som hittats är intressant för provtagning. Stor tack för ditt bidrag.

I samband med att en rapport om en säl skickas in till museet sparar Naturhistoriska riksmuseet personuppgifter som namn, telefonnummer och e-post. Syftet är att kunna kommunicera med rapportören kring respektive rapport samt för att kunna följa upp eventuella framtida frågor kring respektive rapporterat djur.

Dina personuppgifter lagras så länge det krävs enligt museets uppdrag, lagstiftningen om allmänna handlingar och myndigheters arkiv. Mer utförlig information om hur Naturhistoriska riksmuseet hanterar personuppgifter hittar du på sidan Integritetspolicy.

Informationen i inskickade rapporter om funna döda sälar delas med Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA). Läs mer om hur de hanterar personuppgifter på deras hemsida -Så hanterar vi personuppgifterlänk till annan webbplats.I vilket skick var sälen? * (obligatorisk)


Bild
Om du tog en bild på sälen som du hittade, är vi tacksamma om du skickar den till oss. Du kan skicka in 2 stycken bilder (jpg, gif eller png), varje bild kan vara cirka 3,7 MB. Får vi även använda bilden på www.nrm.se? Fyll i om du godkänner publicering och vem som ska anges som fotograf.


Publicering på www.nrm.se: