Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

Chris Mark

Dr., Förste Intendent,
Föreståndare för Vegacentret

Kontakt

Tel: 08-5195 4119
070-401 60 34
E-post: chris.mark@nrm.se

Post- och faktureringsadress:

Se länk till annan webbplatsMedarbetare och kontakt

Utbildning

  • M.Sci., University of London, 2008
  • Ph.D., Imperial College London, 2013

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Ansvarar för Vegacentret, vilket är en del av den nationella forskningsinfrastrukturen NordSIMS-Vegacenter, finansierad av Forskningsrådet och av museet. Vegacentret består av två plasma masspektrometrar: en Plasma II multi-collector och en AttoM high resolution single collector, båda från Nu Instruments. Dessa kan antingen användas för analys av upplösta prover, eller för analys av fasta material in situ med hjälp av ett laserablationssystem (NWR193 excimer laser ablation system).

Mina arbetsuppgifter inkluderar utvärdering av ansökningar (tillsammans med styrelsen); ansvar för personal och instrumentering; analysarbete och metodutveckling; och ansvar för Vegacentrets finansiering.

Forskningsområden

Min forskning är fokuserad på isotopgeokemi, geokronologi och spårelementanalys, för det mesta med hjälp av laserablations-masspektrometri. Jag använder dessa metoder för att rekonstruera tidpunkt och hastighet för en rad olika processer som äger rum i jordskorpan eller på jordytan, såsom bergskedjebildning, utveckling av dynamisk topografi, och stabiliteten för kontinentala inlandsisar.

Jag är särskilt intresserad av att använda mig av det arkiv för tidigare processer på Jorden som finns i sedimentära avlagringar, och att finna nya sätt att ta reda på dessa sediments ursprung.

Forskningsprojekt

Publikationer

Mer information om Vegacentret