Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Öppettider:
Måndag–söndag 10–17


  • Huvudmeny

Landskapsguider

Tillsammans med Stockholm läns museum har vi producerat guider till natur och kultur kring olika besöksmål. Guiderna samlas under namnet Berättelser i landskapet och du når dem via appen OnSpotStory.

Med hjälp av mobilguiderna kan alla utflyktssugna stockholmare ta del av berättelser om natur och kultur på de utvalda besöksmålen.

Åtta kulturhistoriskt intressanta platser i Stockholms län presenteras i appen: Svindersvik, Stora Nyckelviken, Taxinge slott, Bogesunds slott, Sturehovs slott, Hågelby Gård, Steninge slott och Tyresö slott.

Hjälp att läsa landskapet

Naturhistoriska riksmuseet bidrar med kunskap om naturvetenskap och Stockholms läns museum bidrar med kunskap om det kulturhistoriska området. Guiderna berättar i text och bild om platsernas byggnader, och om djur- och växtarter, liksom hur landskapet kan läsas.

– Alla landskap är påverkade av oss och skillnaden mellan naturlandskap och kulturlandskap blir mindre och mindre. Berättelser i landskapet beskriver förändringar och processer i landskapet och visar också på kopplingar mellan människa och natur, säger Tove Frambäck, projektledare från Naturhistoriska riksmuseet.

Tanken med Berättelser i landskapet är att ge besökarna fördjupad information om platsen och att väcka intresse och engagemang för såväl länets historia och kulturarv som landskapet och miljön.

Pröva en landskapsguide

För att använda guiderna behöver du ladda ner appen OnSpotStory. Våra guider finns för iPhone och Android.

Ladda hem app för Androidlänk till annan webbplats
Ladda hem app för iPhonelänk till annan webbplats

Kontakt

Frågor? Tove Frambäck är projektledare från Naturhistoriska riksmuseet.
E-post: tove.framback@nrm.se