Vill du hjälpa oss att bli bättre? Svara på vår enkät!

Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

Tillfällig utställning: SURR!

Påfågelöga, jordhumla, gräsgrön guldbagge och honungsbi. I utställningen SURR! får du möta några av de insekter som pollinerar vår mat och den vilda naturen.

Pollinerande insekter

Foto: Lena Granefelt

Små insekter i stort format! Utomhusutställningen SURR! består av ett trettiotal iögonfallande bilder på våra pollinatörer, fotograferat av Lena Granefelt. Här kan lära dig om de olika pollinerande insekterna och vad de behöver för att överleva. Visste du förresten att spyflugan är en glömd pollineringshjälte?

Utställningen vill visa att pollinatörerna är många och hur de samverkar med olika växter:

”Det är både humlor, solitärbin, fjärilar, skalbaggar, honungsbin och flugor som hjälper till med pollineringen. Vi är beroende av dem eftersom de pollinerar vår mat och den vilda naturen. Därför måste vi se till att de har mat och husrum nog för att kunna överleva och trivas” - Lotta Fabricius Kristiansen, Pollinera Sverige.

SURR visas på museets innergård under perioden 14 maj –
25 september.

Pollinera Sveriges logga

Utställningen är producerad av Anna Lind Lewin på Pollinera Sverige
- läs mer på pollinerasverige.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fotografierna visas i anslutning till stadsodlingsutställningen Odla staden på museets grönskande innergård. Här kan du inspireras till att själv odla pollinerarvänliga växter, skapa en äng eller bostäder för olika insekter.

Grönska på museets innergård

Utställningen Odla staden