Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

Save the nature

Klass 6D läsåret 2016/17 på Fäladsgården i Lunds kommun.

Elevernas Motivering:
Vi vill visa i videon att naturen är värd att behållas så att våra egna barn och deras barn kan få uppleva den som den är idag eller bättre.

Om vi inte hade haft naturen så hade vi dött, för att det är träden som ger oss syre och glädje. Vi var i Knivsåsen som ligger i Skåne nära Torna Hällestad.

Elever från Fälandsgården.

Så kom bidraget till:
Vi kände att det var viktigt med naturen och vi ville bidra till bättre natur. Vi tyckte det var kul och arbeta med en film. Vi gjorde inte detta för att vinna utan för att det är kul att vara med i en tävling.

Fotograferade
Vi tog foton och bilder när vi var på naturutflykt på en friluftsdag. Sen planerade vi bildmanus och bestämde texter och hur vi ville presentera vår idé. Vi pratade in kommentarljud och la in ljudeffekter vid redigeringen.

Lärarna bestämde var vi skulle åka på utflykt och vi tog naturbilder på de platserna. Många av oss hade inte varit där även om det ligger ganska nära. Några har varit där med förskola tidigare.

Skrev bildmanus
Vi skrev bildmanus innan filmningen, Alex redigerade, Ebba och Yona arbetade med foton från utflykten och fria bilder från Google. Ljudet arbetade Jonatan och Alex med. Vi hade lite samarbetsproblem i början men sen var det roligt och det gick bra.

Vi hoppas att vårt bidrag för med sig att många ska få se det och till sig budskapet att inte skräpa ner.

Illustration av megafon

Juryns motivering:

Ett mycket genomarbetat bildspel som illustrerar vårt behov av naturen, men också tar upp de svåra frågorna och hoten.

På ett tydligt och tilltalande sätt formuleras människans ansvar att inte skräpa ned.