Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

Maskros vid Grindsjön

Klass 6 läsåret 2016/17 på Stenbackeskolan i Uddevalla kommun.

Foto: Elia Hagel

Elevernas Motivering:
Vi gillar denna plats för att man kan göra så många saker där till exempel att bada, rida, cykla, grilla och fiska. Vi har varit där flera gånger med klassen och vi har trivts där varje gång.

Där har vi badat med klassen, vi har tyckt att det har varit väldigt roligt och mysigt! För att behålla denna plats tänker vi låta platsen vara som den är och skicka in en ansökan om att göra platsen till ett naturreservat.

Då skulle flera djur som lever i och kring sjön få skydd, t. ex sötvattensmusslor och sötvattenskräftor som är sällsynta, så att våra barn och barnbarn skall kunna få samma upplevelser som vi.

Stenbackeskolan i Uddevalla kommun.

Så kom bidraget till:
Vi bestämde att vi skulle åka på en klassresa till en fin sjö, som ligger utanför Uddevalla. Några i klassen föreslog att vi skulle passa på att ta foton till tävlingen under klassresan. Vi kom fram till att det var en bra idé.

Det var ett självklart beslut för klassen, eftersom vi har varit på platsen några gånger innan. Vi tyckte även att platsen är väldigt trivsam och harmonisk.

Vi delade upp oss i grupper, där folk fick komma med idéer om hur texten skulle se ut till dom olika bilderna. Sedan sammanställde vi resultatet i klassen, och gjorde eventuella förbättringar.

Besökt platsen många gånger
Vi har besökt platsen ett antal gånger med klassen, och tyckt det varit lika roligt och trevligt varje gång. Några av oss har också varit där med sina familjer. Platsen är väldigt uppskattad.

Vi hoppas att vårt bidrag ska föra med sig varsamhet om naturen. Vår förhoppning är att folk ska stanna upp och ser hur vacker naturen faktiskt är. Folk tar för givet att naturen ser ut som det gör, men om vi inte tar hand om naturen kommer den inte se ut såhär föralltid.

Klass 6 läsåret 2016/17 på Stenbackeskolan i Uddevalla kommun.

Några elever ur klass 6 läsåret 2016/17 på Stenbackeskolan i Uddevalla kommun.

Illustration av megafon

Juryns motivering:

En mycket vacker bild som ger en härlig känsla och igenkänning!

Bidraget bjuder in till många olika upplevelser och visar på initiativförmåga och handlingskraft som inspirerar oss alla till att gå ut i naturen och bevara den här och andra platser!