Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

Bakgrund

Gilla Naturen var en tävling under 2017 där eleverna fotat, filmat och berättat om platser i naturen de gillar! De tio finalisternas bidrag ligger till grund för en utställning på museet.

Projektet Gilla Naturen genomfördes under 2017 i ett samarbete mellan Naturvårdsverket, Centrum för naturvägledning vid SLU, Naturskoleföreningen och Naturhistoriska riksmuseet.

Syftet med tävlingen var att få skolelever att upptäcka och uppskatta naturen samt att uppmärksamma att barns natur är viktig och behöver skyddas.

Vinnare i Gilla naturen blev Klass 5, Alviksskolan, Luleå, med filmen ”Skogen i Alvik”, men hela 212 bidrag från hela landet lämnades in.

Se fler bidrag.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

En jury utsåg tio finalister.Alla dessa deltar i utställningen, om barns tankar om natur som är betydelsefull för dem och naturskydd på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm under 2018.

Utställning som inspirerar
Utställningen i museets sal Linnérummet består av film, foton, samt elevernas egna ord/texter om varför de valt den naturmiljö de avbildat.

Platsen är en mysig och sinnlig naturmiljö där du kan slå sig ner och njuta av storbildfoton av naturmiljöer från nationalparker av olika karaktär (fjäll, hav, barrskog, ängsmark, insjö) och kanske fotografera dig själv vid den naturmiljö de gillar allra mest – och kanske lägga upp på sociala medier. Eller så kan du klistra upp ett hjärta på Sverigekarten med just den plats DU gillar mest!

Det kommer också finnas information om Sveriges nationalparker och fina filmer om allemansrätten. Dessa hittar du även här.

Utställningen pågår 20 februari - 26 augusti 2018.

Tävling för ÅK 4-6

Tävling för ÅK 4-6

Tävling för ÅK 4-6