Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-söndag 10-18

  • Huvudmeny

World Oceans Day

Bilden visar publik som häpnar i Cosmonovas salong. På filmduken syns en jättelik val.

Visste du att haven producerar hälften av den syre vi andas? Den 8 juni är det World Oceans Day och vi ersätter ordinarie Cosmonova tablå med Oceans - hela dagen! Välkomna att fira dagen med oss!

Den 8 juni, firas World Oceans Day världen över. På Naturhistoriska riksmuseet uppmärksammar vi haven genom att att visa den storslagna BBC-filmen Oceans: Our Blue Planet på Cosmonova hela dagen.

Målet mer World Ocean Day är att skapa intresse för havens välmående och se vilka hot haven och dess invånare står inför. Havens hälsa är också vår hälsa.

En orangeprickig Choerodon fasciatus med en mussla i sitt gap på Stora barriärrevet, Australien. Genom att kraftfullt smälla musslan på vardera sidan av en korall lyckas den bryta isär det hårda, skyddande skalet.

Klicka på bilden för att förstora. En orangeprickig Choerodon fasciatus med en mussla i sitt gap på Stora barriärrevet, Australien. Genom att kraftfullt smälla musslan på vardera sidan av en korall lyckas den bryta isär det hårda, skyddande skalet. Foto: BBC

Jonathan Williams, regissör till filmen Oceans, sitter på marken i kortbyxor, solglasögon och keps.

Jonathan Williams,exekutiv producent för Oceans från BBC.

Frågor om kalendariet?

Kontakta programansvarig Louise Tenn.

Tid: lördag 08 juni kl. 10.00-18.00
Plats: Anvisningar finns i entréhallen
Pris: Vuxna: 120 kr. Barn och unga, till och med 18 år: 60 kr
Passar: Alla nyfikna