Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-fredag 11-17
Lördag-söndag 10-18

  • Huvudmeny

Pop up! Framtidens viltvård

Event i utställningen The Thin Line

Forskare i fält

Kostnadsfritt! Hur kan ledande svensk teknologi rädda utrotningshotade arter i Afrika? Demonstration och information på plats i vår utställning The Thin Line.

Under helgen 23 och 24 oktober finns fotograf Björn Persson och forskare Fredrik Gustafsson från den nystartade viltvårdorganisationen Smart Savannahs på plats i utställningen med Björns bilder - The Thin Line. De visar hur intelligent teknik kan användas för att skydda djur mot tjuvskyttar, ett kraftigt växande problem som innebär ett stort och akut hot mot många arter. 

Hör Björn och Fredrik berätta, se dem demonstrera och ställ frågor. Med sig har de bilder och nya tekniska koncept som intelligenta kameror som känner igen människor och noshörningar, och en aktivitetssensor med Bluetooth som ska borras in i noshörningarnas horn.

Även en rolig kunskapstävling får du prova på plats! Varmt välkommen!

Tid: lördag och söndag 23 och 24 oktober kl. 11-17
Plats: I utställningen The Thin Line, en trappa upp (plan 5)
Passar: Passar alla oavsett ålder med intresse för djur och biologisk mångfald.
Pris: kostnadfritt

Viltvårdare i Afrika
Natur

Om våra experter

Ulf Swenson

Björn Persson

Ordförande för Smart Savannahs och fotograf. Björn Persson är inte bara en internationellt omskriven och prisad konstfotograf – han har också praktisk erfarenhet av att arbeta mot tjuvskytte i Afrika. Fotoutställningen The Thin Line som nu visas på museet är en hyllning till världens utrotningshotade arter. Du kan även ta del av utvalda bilder online.länk till annan webbplats 

Mats Wedin

Fredrik Gustafsson

Grundare av Smart Savannahs och professor vid från Linköpings universitet. Fredrik Gustafsson forskar om hur sensorer och modeller kan kombineras för att förstå komplexa fenomen, t.ex. om hur man kan hitta försvunna flygplan eller förstå hur covid-19 sprids. Sedan 2014 har han fokuserat på teknik för att bistå savannens parkvakter.

Tid: lördag 23 oktober kl. 11.00-17.00
Plats: Online
Pris: Kostnadsfritt
Passar: Vuxna