Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-fredag 12-17
Lördag-söndag 10-18

  • Huvudmeny

Lördagar i Labbet – stenar, fossil och vulkaner!

Barn i upplevelserummet Labbet. I förgrunden en flicka som håller upp ett tyg. I bakgrunden flera barn vid ett bord.

Vårt kreativa rum dukas upp med aktiviteter och föremål från museets samlingar på tema geologi.

Lördagar i Labbet – stenar, fossil och vulkaner!

Upptäck tillsammans! Testa mineralutmaningen, lär dig mer om våra bergarter och se mineral i miniatyr! Tag reda på hur fossil bildas och skapa ett minne att ta med hem. Vi gör vulkaner och fossilavtryck. Våra geologer och experter finns på plats och svarar på dina frågor.

Tid: 1 tim och 15 min. Obs, olika pass - se nedan.

Pass 1 kl. 11-12.15, Pass 2 kl 13-14.15, Pass 3 kl 15-16.15

Ålder: Från 7 år och uppåt.

Pris: 50 kr per person (även för vuxen). Priset inkluderar skapandematerial.

Övrig info: Vi möblerar rummet så att du sitter vid ett separat bord tillsammans med den eller de du bokar med. I rummet finns max 15 deltagare samtidigt.

Datum: 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10, 17/10

Boka din biljett i god tid, begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Varmt välkommen!

Expertmöten

Varje lördag med geologi-tema kommer en expert från museet medverka. De kommer att finns med under passen och svara på frågor och även kort berätta om deras arbete på museet. De kommer att visa något intressant under passet och berätta om museets unika samling. Vissa av lördagarna medverkar även externa experter från Sveriges geologiska undersökning, SGU och från Lunds universitet.

Nelly Aroka från SGU visar upp ett mineral. Till höger om henne en klipp från spelet minecraft med en pixlig vägg.

Expertmöte 1: Lär dig om naturresurser och geologi med Minecraft! På plats visar Nelly Aroka, geolog och kommunikatör vid Sveriges geologiska undersökning, olika mineral, bergarter och malmer som kan hittas i den realistiska geologi-modifikationen BetterGeo till Minecraft.

Andreas Karlsson svarar på frågor framför enheten för geologis samlingslådor.

Expertmöte 2: Den 26 september svarar också Andreas Karlsson vid museets geologiska enhet på frågor och berättar om mineral.

En amnetist mot grå bakgrund.

Missa inte museets geologiska utställning Skatter från jordens inre. Den bjuder på ett stort antal stenar och mineral från museets samling. Där kan du uppleva långväga meteoriter, gnistrande ädelstenar och mineral i alla regnbågens färger. Läs mer!

Det här är Labbet

Barn och ungdomar i museets kreativa rum Labbet. Foto: Martin Stenmark

Labbet är ett nytt upplevelserum på Naturhistoriska riksmuseet där du kan delta i interaktiva aktiviteter och expertmöten. Det gäller såväl familjer som skolor. Labbet slår upp dörrarna under sportlovet och kommer sedan att vara öppet lördagar.

I kalendariet kan besökare se kommande aktiviteter under lördagar.

Labbet är en plats där du som besökare kan fördjupa ditt besök och komma nära museets forsknings- och samlingsverksamhet. Genom Labbet öppnas dörren till det du kanske inte känner till och vidgar din kunskap om museet.

Utforska Labbet tillsammans med familjen. Generell rekommenderad ålder: från 7 år, men enskilda aktiviteter kan ha avvikande rekommendation. Biljetter köps via vår webbutiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Pris 50 kr per person, även vuxen, priset inkluderar skapandematerial.

Vi möblerar rummet så att du sitter vid ett separat bord tillsammans med den eller de du bokar med. I rummet finns max 15 deltagare samtidigt.

Tid: lördag 26 september kl. 11.00-16.15
Plats: Labbet, plan 5
Pris: 50 kr per person (även för vuxen). Priset inkluderar skapandematerial och entré till museet hela dagen.
Passar: Från 7 år och uppåt