Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Öppettider:
Tisdag-fredag 12.15-17
Lördag-söndag 10-18

  • Huvudmeny

Digitalt föredrag: Hur mår den svenska skogen?

skog

Hör en skogsbiolog berätta! Sebastian Kirppu tar oss med på en resa in i den svenska skogen.

Lyssna, delta och ställ frågor till experter!

Missa inte detta tillfälle! Föredraget är digitalt och avslutas med en frågestund.

Sebastian Kirppu

”Naturskogen är vårt hem. Människan hör ihop med skogen.”

Sebastian Kirppu med en lavskrika i handen

Sebastian Kirppu i Fulufjällets Nationalpark med en lavskrika i handen. Foto: Ida Linnea Laudon

Med ett personligt berättande om ett liv som skogsbiolog och med en inställning om att skogen med alla dess arter och komplexa system behöver en röst, berättar Sebastian om sitt arbete och engagemang för den biologiska mångfalden i skogen.

Åsa Dalsätt

Åsa Dalsätt

Foto: Johan Dalsätt

"Jag kommer att prata om skägglavar. Ett lavsläkte som trivs bäst i naturskogar och inte gillar avgaser. Hur kan de sprida sig till den bästa skogen?”

Medverkande denna kväll är också museets expert på lavar, alger och kärlväxter, intendent Åsa Dalsätt. Hon kommer att visa exempel på lav som du hittar i en skog med rik biologisk mångfald.

Föredraget med avslutande frågestund är digitalt

För att ta del av föredraget behöver du en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling. För att ansluta till föredraget kommer en inbjudan via mejl, den skickas till den mejladress som du angav vid biljettköp. Inbjudan skickas ut sju dagar samt en dag innan föredraget äger rum. Varmt välkomna!

Skägglav hängandes från en gren i skogen.

Skägglav. Foto: Åsa Dalsätt

Ett föredrag om att vilja ge skogens biologiska mångfald en röst

Hur mår den svenska skogen? Vad är en naturskog? Hör skogsbiologen Sebastian Kirppu, med skogen i sitt hjärta, berätta och visa bilder.

Först får du en orientering av skogens historia i Sverige. Du får veta vad som skett de senaste 60–70 åren när kalhyggesskogsbruket infördes som metod i industriell skala. Vad skapar egentligen biologisk mångfald i skogen? Och vilka blir konsekvenserna vid ett kalhygge när skogen brukas? Med kartbilder, fotografier och även filosofiska tankar kring människan och natur/skog tar Sebastian upp ämnet.

Dessutom zoomar vi in på fascinerande artfakta när museets intendent Åsa Dalsätt visar exempel på lavar som du hittar i en skog där den biologiska mångfalden är rik.

Tid: tisdag 04 maj kl. 18.30-19.30
Plats: Online
Pris: Biljettpris 80 kronor
Passar: Vuxna