Gillar du att pyssla? De här frökakorna är både billiga och enkla att göra själv och fåglarna blir jätteglada!
Du behöver
8 dl fågelfrön
250 g kokosfett (finns i mataffären)
Plastfolie
Pepparkaksformar
Bakplåtspapper
Blompinne
Snöre eller band
Gör så här
Smält kokosfettet i en kastrull på medeltemperatur. Kokosfettet blir väldigt varmt, så ta gärna hjälp av en vuxen. Så fort fettet har smält, häll det över fågelfröna i en bunke och blanda ihop.
Klä pepparkaksformarna med plastfolie och var noga med att trycka ut plasten i formarnas alla hörn. Ställ de folieklädda formarna på en plåt eller bricka med bakplåtspapper på.
När fröblandningen har svalnat något, så att plastfolien inte smälter, använder du en sked för att fylla formarna med fröna. Använd blompinnen för att göra ett hål i varje frökaka. Gör hålet ganska nära mitten på kakan.
Om det är kallt ute kan du ställa ut kakorna för att stelna, annars kan du ställa dem i frysen. Efter ungefär en timme kan du trycka ut kakorna ur formarna. Förvara de färdiga kakorna kallt (ute eller i frysen) över natten så att de stelnar ordentligt.