Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

Äta ute!

Att laga mat på skogspromenaden och äta mellis ute i naturen är ett äventyr för både barn och vuxna. I den här filmen ger jourhavande biolog tips på hur det blir ett lyckat äventyr! Under filmen hittar du recept och fler tips.

Så här gör du Didriks saffranskrabbelurer

Det här behöver du till smeten

  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 paket saffran

Det här behöver du för tillagningen

  • Smör att steka i
  • Socker att doppa de färdiga krabbelurerna i.

Tips!

Blanda ihop smeten hemma och häll i en petflaska eller liknande som du tar med i packningen tillsammans med stormköket, smör att steka i och socker att doppa de färdiga krabbelurerna i. Packa i ryggsäck. Kläder efter väder och sittunderlag till alla är också bra att ha.

En skogsbacke. Bruna löv på marken. I förgrunden en man i grön jacka och svart mössa. Han tar första tuggan på en saffranskrabbelur. I sin vänstra hand håller han en gul plastburk.