Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

Vad är ett escape room?

Escape room: Escape Extinktion. Fem stycke deltagare, ungdomar, iklädda vita rockar med en ram med insekter mellan sig i ett escape room. Foto: Martin Stenmark

Här finns frågor och svar kring vårt escape room.

Vad är ett escape room och hur funkar det?

Ett escape room är en typ av äventyr där deltagare blir "inlåsta" i ett rum och ska använda rummets föremål och utrymmen för att lösa en rad gåtor, hitta ledtrådar till mysteriet och komma ut inom 60 minuter. För att delta i vårt escape room behöver ni vara 3 - 6 personer. Vissa uppgifter kräver gemensamma ansträngningar.

Vilka passar museets escape room för?

Aktiviteten passar för alla slags av sällskap, men kanske allra bäst för unga vuxna, 16-25 år. Vår ambition är att alla deltagare ska få både spänning och överraskningar, samtidigt som de får med sig lite nya kunskaper.

Krävs det förkunskaper?

Nej, du behöver absolut inga speciella kunskaper eller vara biolog för att spela. Men bra samarbete och kommunikation hjälper er att lösa gåtorna och ta er ut ur rummet inom 60 minuter.

Blir vi verkligen inlåsta på riktigt?

Museets escape room är skapat med fokus på säkerhet. Du har alltid möjlighet att lämna rummet när du vill.

Får vi hjälp och tips?

Rummet är kameraövervakat av säkerhetsskäl, men också för att våra spelledare ska kunna hjälpa er om ni fastnat i något moment.