Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-fredag 11-17
Lördag-söndag 10-18

  • Huvudmeny

videoworkshop

Här finns materialet från videoworkshopen den 8 maj 2020.

  • Förkunskaper: Inga

Spara de här filerna i en egen mapp på din dator

Här beskriver Azmara på Hallwylska två alternativa sätt att texta i Camtasia om man redan har skapat en fil med undertexten via textaming och YT. Stort tack för input, Azmara!

  1. Det går att då använda Captions-funktionen och importera .srt-filen direkt för undertext med rätt tidstämpel. Enda problemet var att den inte kände igen å, ä eller ö, så det får man lägga till manuellt. Captions-funktionen anpassar även undertexten automatiskt till den amerikanska standarden för tillgängligtext.
  2. Det går även och kopiera och klistra in text i rutan som Sara använde från ett worddokument. Men det är nästan inte värt det, då formateringen behöver fixas till varje gång. Då går det snabbare att bara skriva allt manuellt.

Det finns alltså flera sätt att lägga undertexter, det viktiga är att man hittar ett sätt som funkar för en själv och innebär en rimlig arbetsbelastning.


Här nedanför kan du se filmen som vi gjorde trailern till. Hela filmen är gjord i Camtasia. Filmsekvenserna är tagna med mobilkamera och uppspelade med dubbel hastighet. Stillblderna är tagna med systemkamera och mobilkamera. Ljudet är inspelat i studio och pålagt i Camtasia.

Kika gärna runt bland Naturhistoriska riksmuseets digitala lärresurser för museibesöket och för klassrummet.