Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-söndag 10-18


  • Huvudmeny

Magiska robotdjur intar Naturhistoriska riksmuseet

Ny utställning öppnar den 13 december.
 
Den populära utställningen Robotzoo, som har turnerat världen runt, kommer nu till Naturhistoriska riksmuseet. Utställningen har skapats för att på ett spännande och visuellt sätt visa barn hur djurens kroppar och muskulatur är uppbyggda och fungerar.
När dinosaurierna i Jurassic Park böjer sina halsar för att fånga bytet på marken, är det en invecklad robotkonstruktion som skapar illusionen. Greg Bear, som tidigare var robotkonstruktör i Hollywood, drömde om att använda samma teknik för att visualisera hur olika djurs inre organ och rörelsemönster fungerar. Resultatet är en magisk upplevelse där allt rör sig, låter och blinkar där vi besökare får chansen att se hur djuren fungerar under huden.

Utställningen pågår 13 dec - 12 februari 2012.

Mer information och kontakt


Ladda hem hela pressmeddelandetPDF

Press- och marknadsansvarig:
Helene Andersen
Tel: 08-519 540 12
helene.andersen@nrm.se

Projektledare:
Michael Svensson
Tel: 070-916 26 39
michael.svensson@nrm.se

Pressbilder


Klicka på bilden för att hämta se/ladda hem större version. Vid användning av bilderna ska Naturhistoriska riksmuseets och fotografens namn alltid anges.
Robotgiraff. Foto: Evergreen Exhibitions

Greg Bear och hans team har svetsat, kapat, kopplat och målat varenda del av djuren i Robotzoo för hand. Giraffen i utställningens entré klipper med sina långa ögonfransar. När hon böjer huvudet ser vi mikrofonerna i öronen som visualiserar hur giraffens öron fungerar. Foto: Evergreen Exhibitions

Flickor som leker med en modell av ett näbbdjur. Foto: Evergreen Exhibitions

Foto: Evergreen Exhibitions

Barn som provar robotdelar i utställningens roboverkstad. Foto: Annica Roos.
Barn som styr en robot. Foto: Annica Roos.

Utställningen innehåller underhållande moment där barn och vuxna får chansen att tävla, klänga och spela. Foto: Annica Roos.

Barn som provar robot. Foto: Annica Roos.

- Tekniken laddar djurens kroppar med rörelse och ljus, vilket gör det lättare att förstå hur de fungerar, säger robotkonstruktören Greg Bear. Foto: Annica Roos.

Flicka som tittar på robotfladdermus. Foto: Evergreen Exhibitions

Foto: Evergreen Exhibitions